OHJELMISTOSSA:

Reinikainen

Kai Lehtinen & Haukiputaan Mieskuoro: Rautavaara

Möljä Blues Night
MÖLJÄ BLUES NIGHT 2018
Erja Lyytinen & Friends: Sami Saari & Maria Hänninen (FIN)
Lisa Lystam & Family Band (SWE)
Grainne Duffy (IE)
Stella Christine (FIN)

Möljä Blues Night -festivaali järjestetään kolmannen kerran elokuun 11. päivä 2018! Festivaali tarjoaa jälleen mielenkiintoista ja tasokasta blues-musiikkia. Ulkomailta on tänäkin vuonna saapumassa kansainvälisiä tähtiä kotimaisten valovoimaisten artistien rinnalle.

Erja Lyytinen & Friends: Sami Saari & Maria Hänninen (FIN)
Brittiläisen musiikki-lehdistön slide-kitaran kuningattareksi ylistämä kitaristi, laulaja ja lauluntekijä Erja Lyytinen on rakentanut itselleen menestyksekästä uraa kotimaassa ja ulkomailla, josta kielii voitto “Best Guitarist” 2017 European Blues Awardseissa. Lyytistä, joka on uuden 2010-luvun blues-buumin kirkkaimpia tähtiä, on povattu aikansa ikoniksi Joe Bonamassan ja Joanne Shaw Taylorin kaltaisten artistien rinnalle. Lyytisen viimeisimmällä Stolen Hearts - albumilla on mukana Rolling Stones tuottaja Chris Kimsey ja levy onkin saanut suitsutusta maailmalla. Syksyllä 2017 Lyytinen ihastutti kansaa Tähdet Tähdet - ohjelmassa.

Laulaja-kitaristi Sami Saari on tituleerattu “Suomisoulin kuninkaaksi” sekä “Suomalaisen soulmusiikin kummisedäksi”. Hänen soolouransa alkoi vuonna 1997, ja ennen sitä hän on ollut osana mm. Veeti & Velvets - lauluyhtyettä. Sami on vieraillut useasti myös Suomen menestyksekkäimmän rap-artisti Cheekin kappaleilla. Saari on tunnettu energisistä esiintymisistään, mutta myös tyylistään pukeutua vintagepukuihin ja kenkiin. Sami Saari on yksinkertaisesti artisti, joka täytyy nähdä ja kokea lavalla!

Maria Hänninen on laulaja, lauluntekijä ja multilahjakas muusikko. Laulamisen ohella hän soittaa kitaraa, viulua ja bassoa. Hän on soittanut tunnetuimpien suomalaisten legendojen kuten Pelle Miljoonan ja Dave Lindholmin sekä Freud, Marx, Engels & Jung - yhtyeen kanssa. Hänninen keikkailee ahkerasti ympäri Suomea esittäen sekä omaa tuotantoaan että lainakappaleita. Tämä todellinen rock ‘n’ roll - laulajatar Janis Joplinin hengessä on ainutlaatuinen suomalaisessa musiikkiskenessä. Ei siis ihme, että hän on kovin kysytty studiomuusikko eri artistien ja yhtyeiden keskuudessa; Hänninen on esiintynyt muusikkona yli 100 levyllä ja julkaisulla. Yhdessä Möljän lavalle tällä superkokoonpanolla elokuussa 2018 nousevat Sami Saari, Maria Hänninen ja Erja Lyytinen.

Lisa Lystam & Family Band (SWE)
Jefferson-lehden mukaan “uusi ruotsalainen sensaatio” eli Lisa Lystam & Family Band on lyhyessä ajassa noussut yhdeksi kotimaansa suosituimmaksi yhtyeeksi. Perinteistä bluesia modernilla otteella soittava yhtye onkin edustanut maataan mm. European Blues Challenge –kilpailussa vuonna 2015. Yhtyeen solisti-huuliharpisti Lisa Lystam on saanut lukuisia tunnustuksia ja mairittelevia arvioita nuoresta iästään huolimatta. Heidän uusin albuminsa “Give You Everything” (2017) on jatkoa debyyttialbumille “When Money´s Running Out” (2014) ja tämä erittäin tiukka viisihenkinen livebändi tarjoileekin takuurytmikkään setin Möljällä.

Grainne Duffy (IE)
Grainne Duffy on irlantilaislähtöinen kitaristi, laulaja-lauluntekijä, jonka musiikissa kuuluu Memphisin ja Chicagon lisäksi kelttiläinen musiikkiperinne. Duffyn ensi levytys “Out of The Dark” vei hänet esiintymään Glastonburyn festivaaleille vuonna 2007, jonka jälkeen Duffy onkin kiertänyt maailmaa aina Yhdysvaltoja, Australiaa, Intiaa ja Afrikkaa myöten. Duffyn viimeisin albumi “Where I Belong” on seos Amerikanaa, bluesia sekä roots, pop - ja kelttisävytteitä. Albumin on tuottanut Eric Claptonin ja Jeff Beckin yhteistyökumppani Justin Stanley. Vuonna 2015 Grainne Duffy valittiin Bluesmatters -lehden äänestyksessä vuoden parhaimmaksi laulajaksi sekä parhaimmaksi sooloartistiksi! Duffyn laulu on intohimoista, rouheaa sekä aitoa, joka soljuu maukkaasti soitettujen kitarafraasien lomassa taitavan bändin säestyksellä.

Tapahtuma Meri-Oulun kesäteatterissa:
la 11.8.2018 klo 18 alkaen

Huom! Tapahtuma on K-18.

Liput:
29,50 € (kaikki ennakkoliput)
32,50 € (liput portilta)

Hinnat sisältävät Ticketmasterin palvelumaksun (3,00€/lippu).

< Takaisin

Erja Lyytinen & FriendsLisa Lystam & Family Band

Grainne Duffy