Erja Lyytinen & Band

Blueskuningattareksi tituleerattu Erja Lyytinen on viimeisten parinkymmenen vuoden aikana saavuttanut Suomi-bluesin historiassa kenties enemmän kuin kukaan muu.

Kansainvälisesti palkittu Lyytinen on esiintynyt maailman kärkikaartiin kuuluvien kollegoiden, kuten Sonny LandrethinJennifer Battenin ja Joe Bonamassan rinnalla sekä lämmitellyt yleisön Tom JonesilleRobert Plantille ja Carlos Santanalle.

Lyytinen yhdistää soitossaan modernia ja vanhaa bluesia sekä progressiivisia sävyjä kiinnostavaksi yhdistelmäksi. Hän on kasvattanut itselleen vankan kuulijakunnan kotimaan lisäksi myös ulkomailla, mistä kertovat European Blues Awardsin “Paras Kitaristi 2017” tunnustus, sijoittuminen Guitar World  -lehdessä maailman kovimpien blueskitaristien listalla sijalle #14, sekä Total Guitar -lehden äänestyksessä sijalle #2 (kategoriassa ”10 Maailman Parasta Kitaristia Nyt”

 

Lämppäri: Bluesbird

Bluesbird perustettiin vuonna 1979. Vuosien varrella on tiukalle bändille ollut tarjolla hyviä keikkoja Oulussa ja lähiseudulla kuten blueslegenda Albert Kingin konsertin lämppärikeikka Oulun Urheilutalolla tai Joe Cockerin lämppäröinti Oulun kauppatorin suurkonsertissa. Sen lisäksi tottakai EloJazzit ja Kainuun Jazzkevät -tapahtumat, Rattori-lupin yms klubikeikat ja lukuisat yksityistilaisuudet. Bluesbird -ryhmän nelimiehinen ydin on säilynyt samana yli neljä vuosikymmentä. Nyt mukana ovat myös yhtyeen pitkäaikaiset jäset Harri Laakkola ja Junnu Sippola, joten kokoonpano nähdään kuusihenkisenä.

Timo Tarvainen, kitara & laulu

Timo Nykyri, kitara

Hannu Karjalainen, basso & laulu

Ari ”Musti” Mustonen, rummut

Harri Laakkola, koskettimet

Junnu Sippola, laulu

Esitys: Perjantaina 13.8.2021
Bluesbird kello 19
Erja Lyytinen & Band

Esityksen kesto:

n. 3 tuntia lämppärin kanssa, sisältäen kaksi väliaikaa

 

Liput:

35 € (peruslippu)
33 € (opiskelijat, työttömät)

040 838 4808 ma-la kello 12-19

info@merioulu.fi